"כשמישהו שלא מכיר אותי מתקשר, אני תמיד שומעת את ההיסוס על הקו ואומרת: 'חשבת שזה גבר, נכון?'" , מספרת אושיק פלר־גיל. "זה השם שלי בתעודת הזהות, אני נקראת כך על שמה של סבתי מצד אבא".
ברכות על ספר הבישול החדש. לא עסקת בתחום הזה קודם.
אז איך נולד הספר?
ואת תורמת את כל ההכנסות מהספר.
מה יש בספר? למי הוא מתאים?
מתברר שסבתא שלך גם הופיעה ב"לאשה".
"השלב השני היה הגמר בחיפה, שבו כל המשתתפות כעסו עליה, כי השופטים שניגשו לשולחן שלה לא עזבו אותו עד שסיימו את כל האוכל. היא זכתה במקום השני, קיבלה מכונת כביסה ושמחה מאוד".
והפשטידות שמתפרסמות כאן הן מתכון שלה?
"נכון, פשטידות המחבת הגיעו אליי מסבתא שלי, מִהזמנים שבהם לא היו תנורי אפייה והכינו את כל הבישול על הכיריים. גם היום אנחנו מכינים אותן כך. אפשר להכין אותן מראש, לעטוף היטב, להקפיא ולחמם בטוסטר, והן מתאימות גם לפיקניק, כי הן טעימות בכל טמפרטורה".
מתכונים מתוך הספר:
המרכיבים (6 מנות)
ההכנה
1. מחממים שמן במחבת מעל להבה בינונית. מטגנים את הבצל כ־5 דקות, עד להזהבה. מסירים מהאש ומניחים להצטנן.
2. טורפים את הביצים בקערה ומוסיפים לתוכה את הבצל ואת יתר המרכיבים.
3. מערבבים היטב. יוצקים את התערובת למחבת, מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית 15-10 דקות, עד שהיא כמעט יבשה. מרימים מעט את הצד התחתון ומוודאים שהוא שחום. מניחים על המחבת צלחת הפוכה, שמכסה את כולה. אוחזים במגבת משני צידי המחבת והופכים על הצלחת, כשהצד של המחבת מופנה כלפי מעלה. מחליקים את הפשטידה בחזרה למחבת ומטגנים את צידה השני כ־10 דקות.
4. מעבירים לצלחת, חותכים למשולשים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר. אפשר לעטוף היטב ולשמור במקרר עד 4 ימים או במקפיא עד 3 שבועות. מפשירים ומחממים בטוסטר או בתנור.
המרכיבים (6 מנות)
ההכנה
1. מפרידים את העלים הירוקים של המנגולד מהגבעולים הלבנים וקוצצים בנפרד. מעבירים את הגבעולים הקצוצים למסננת אידוי ומניחים מעל סיר עם מים רותחים. מכסים ומאדים כ־5 דקות, עד לריכוך חלקי. מוסיפים את העלים ומאדים 7-5 דקות נוספות. מניחים להצטנן וסוחטים היטב.
2. בינתיים, מחממים 2 כפות שמן זית במחבת מעל להבה בינונית. מטגנים את הבצל כ־5 דקות, עד להזהבה. מסירים מהאש ומניחים להצטנן.
3. טורפים את הביצים בקערה. מוסיפים את המנגולד, הבצל, הגבינה הצהובה, התבלינים ולבסוף את קמח העדשים. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה ומוודאים שלא נשארו גושים. ממשיכים כמו במתכון הקודם.
אפשר גם עם תירס או כרובית:
ברגע שתופסים את העיקרון של פשטידת מחבת, אפשר להכין אותה עם סוגים שונים של ירקות ותוספות. שתי האפשרויות האהובות עליי הן כרובית טרייה, קצוצה דק או גרגירי תירס מופשרים. הבלילה שלהן מכילה ביצים וגבינת מוצרלה או גבינה צהובה. לתירס אני מוסיפה קמח עדשים ובצל מיובש, ולכרובית - בצל ירוק קצוץ ומעט כורכום.
יש סלט כרוב, ויש סלט כרוב. כאן התוספות המיוחדות יוצרות סלט פריך, צבעוני ומפתיע.
המרכיבים (4 סועדים)
לרוטב:
ההכנה
1. חותכים את הכרוב לרצועות דקיקות, רצוי בקולפן עבה ייעודי, שחותך אותו בצורה מושלמת. אפשר גם לחתוך בסכין.
2. קולים את הגרעינים במחבת יבשה מעל להבה בינונית־נמוכה במשך 2–3 דקות תוך ערבוב תמידי. כשהם משחימים מעט, מסירים מהאש, מעבירים לצלחת ומניחים להם להצטנן.
3. בו־זמנית מעבירים את האדממה למסננת, שוטפים במים רותחים ומניחים להם להתקרר.
4. מניחים את רצועות הכרוב בקערה, מוסיפים את המלח ומעסים היטב בידיים נקיות במשך כ־1/2 דקה, עד שהוא מתרכך מעט. מוסיפים את האדממה, הגרעינים הקלויים, השמיר והפרג.
5. מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים לקערה. מפזרים מעל את מקלוני החומוס ומגישים מיד.
2025-04-14T05:18:26Z