לא רק לילדים: הלגו הפך להשקעה, לסחורה בשוק השחור וליעד לגנבים

פופולריות של לגו הפכה את לבני הפלסטיק למוצר מבוקש ויקר בשוק המשני, כשחלק מהערכות המבוקשות נמכרות בעשרות אלפי דולרים. המחירים הגבוהים, כמו לדוגמה מהדורה של ספיידרמן שהושקה לכבוד כנס קומיקון ב-2013 ונמכרת בקרוב ל-17 אלף דולר, הפכו את פריטי הלגו להזדמנות להשקעה אך בו בזמן גם לסחורה לוהטת בשוק השחור ויעד לגנבים, כך לפי דיווח בניו יורק טיימס.

באחד ממקרי השוד המתוקשרים יותר גנבה בשנה שעברה כנופייה ערכות לגו ודמויות לגו מחנות בקליפורניה בשווי של 100 אלף דולר. ואילו בחודש שעבר נעצר אדם שחשוד בגניבת 200 ערכות של לגו מחנות קומיקס בקסטרו ואלי. "אנשים פועלים מאד בנועזות כשהם באים לגנוב לגו", אמרה מייגן דגוי, הבעלים של רשת חנויות פייב ליטל מנקיז שפועלת באזור סן פרנסיסקו. "זה הכל בשביל לגו, כלומר חתיכת פלסטיק, תחשבו על זה".

אחת הסיבות לביקוש הגבוה היא שלחלק מערכות הלגו יש לרוב זמן מדף של שנתיים ואז מפסיקה החברה הדנית לייצר אותן. לדבריו של שיין או'פארל, שמנהל ערוץ יוטיוב להשקעות בלגו, האסטרטגיה הזו יצרה שוק משני משגשג של אספנים, אך לא מדובר רק במהדורות המוגבלות אלא גם השווי של הערכות הזולות יותר גדל לאורך זמן. או'פארל הבין את הערך הפיננסי של הערכות, ובשנה שעברה ההשקעות שלו הניבו לו הכנסות של 250 אלף דולר, זאת לאחר שביצע מכירות בשווי 500 אלף דולר ב-2023.

ערכות נוספות שנמכרות בפלטפורמות המיוחדות במחירים גבוהים כוללות ערכת מטוס פייפר שעולה קרוב ל-13 אלף דולר, ערכת טי רקס במחיר של 9,000 דולר וטירה בעלות של 8,500 דולר, כך לפי האתר BrickEconomy שעוקב אחר שוק הלגו והמגמות בו.

"זה משהו שאנשים אוהבים, וזה משהו שקל למכור", סיכם או'פארל והוסיף שהשוק השחור של הלגו "לא טוב לאיש".

2025-04-15T09:32:33Z